Meny

Härliga höst!

Höstens stora nyhet är vår tur där vi får se Stockholm från ovan. På senaste tid har vi fått några riktigt bra krogar som ligger högt upp så att vi får ett nytt perspektiv på staden. Vi börjar på Radison Blu Royal Viking med ett glas champagne. Nu befinner vi oss ”bara” på 9:e våningen, men utsikten skäms inte för sig. Men vi vill högre upp och tar oss till Scandic Continental, 12:e våningen, där det blir förrätt och ett glas vin. En liten vandring och vi kommer till Brunkebergs torg. Här tar vi oss upp till restaurang TAK och varmrätten. Vi toppar med att ta oss till 14:e vången och en smarrig dessertdrink.
Det finns de som tror att detta trötta torg kommer att bli det nya Stureplan. Inte omöjlig, det var här som stadens nöjescentrum låg en gång i tiden. Guiden berättar om denna del av Stockholm som har en väldigt intressant historia. Det kanske vi inte tänker på när vi jäktar till tåg och tunnelbana.
Vi kör vidare med m/y Rozzo för det är så härligt i skärgården så här års. M/y Rozzo är en förnäm dam eller rättare sagt en prinsessa dvs Princess 56:a. Vi besöker några riktigt bra krogar, nya Batteriet på Rindö och anrika Waxholms Hotell. Det blir ett besök på Kastellet också. Guiden/värden är med och berättar om dessa historiskt intressanta platser.
Självklart kommer vi inte att lämna Gamla Stan. Det är nu som det är så mysigt i de gamla gränderna. För de som gillar vin så har vi turen Nya Gamla Stan och då får man träffa väldigt kunniga sommelier och besöka krogar med ambitionen att servera riktigt god mat, långt från turistfällorna som fanns förr i Gamla Stan. Ölälskarna har också sitt rally; Öl, gastropub och lite whisky.
När vi startade GastroRally för sju år sedan så började vi med turen Big 5, en riktig klassiker. Vi besöker Cadierbaren, Grand Hotell, BAR, T/Bar, Hotell Diplomat och avslutar på Operabaren. Ja, vi vet det är ju bara 4 ställen, vi har kortat turen lite men det blir inte lika roligt att kalla turen Big 4, eller hur?
Den 21 oktober har vi ett öppet rally. Det betyder att alla kan komma med. Ensam eller med en/flera vänner. Det är Nya Gamla Stan som gäller. Kanske har du någon du vill fira med ett rally? Då blir det här en uppskattad present.
Ett annat öppet rally är eftermiddagsrallyt där vi går en lite längre guidad tur med en spännande quiz. Vi avslutar med en härlig dessertbuffé och en smarrig drink på Hotell Kung Carl. Fina priser till den lycklige vinnaren.

Hjärtligt välkomna!
Inga